چای سیاه

چای سیاه، نوشیدنی محبوب دنیا

چای سیاه ایرانی

تقریبا تمامی ما در طول روز حداقل یک استکان چای سیاه نوشیده ایم. ورای بحث درمانی نوشیدن چای، از لحاظ روانی چای برای بسیار از ما تسکین دهنده و ملین است. در اینجا سعی داریم به این مقوله بپردازیم.

تاریخچه ی چای:

واژه ی “چای” چینی است و ما دقیقاً همان کلمه را به زبان فارسی وارد کرده‌ایم. بوته چای برای اولین بار در چین و در حدود پنج هزار سال پیش شناخته شد.

چای در ایران از قرن هفدهم میلادی وارد شده و جهانگردان از چایخانه‌هایی حرف زده اند که رجال ثروتمند در آنجا جمع شده و چای می‌نوشیدند. در همان قرن تاجری اصفهانی برای اولین بار چای را به اروپا برد و به‌ عنوان نوشیدنی مفرح جدیدی که در هندوستان به آن «تِی» می‌گفتند، به اروپاییان چشاند.

فلسفه ی نوشیدن چای

چای یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی ها در جهان است. نوشیدن چای در ابتدای صبح می تواند به بیدار شدن بدن کمک کند. برای بیشتر ما لذت بردن از یک یا دو فنجان چای سیاه اضافه ممکن است یک انتخاب سالم برای زندگی باشد. چای سیاه و چای سبز هر دو از یک گیاه که به نام کاملیا سینسیس (Camellia Sinensis) تهیه می شوند. توصیه شده است چای سیاه بدون افزودنی هایی، مانند شیر یا قند، مصرف شود تا از فواید آن بهره‌مند شد.

ارزش غذایی چای:

برگ سبز چای سرشار از آنتی‌اکسیدان، کافئین، منیزیم، پتاسیم، سدیم، تئوفیلین، کلروفیل و تانن است.

برای خرید چای سیاه ممتاز کلیک کنید

فواید چای سیاه:

سلامت دهان و دندان

چای سیاه تشکیل پلاک دندانی را کاهش می دهد و رشد باکتری هایی را محدود سازد که افزایش آنها می تواند موجب پوسیدگی و سوراخ شدن دندان شود. پلی فنول هایی چای، باکتری های عامل پوسیدگی دندان را سرکوب می کنند و رشد آنزیم های باکتریایی که مواد چسبنده تولیدی آنها با پلاک دندان پیوند تشکیل می دهند را مهار می کند.

سلامت قلب

به نظر می رسد بدون نظر گرفتن کشور محل تولد، افرادی که روزانه سه فنجان یا بیشتر چای مصرف می کنند، کاهش 21 درصدی خطر سکته مغزی نسبت به افرادی که کمتر از یک فنجان چای سیاه یا سبز در روز می نوشند را تجربه می کنند. البته این نیاز به مطالعات بیشتری دارد.

آنتی اکسیدان ها

چای سیاه پلی فنول هایی دارد که آنتی اکسیدان نیز محسوب می شوند و از DNA در برابر آسیب مرتبط با تنباکو یا مواد شیمیایی سمی دیگر محافظت می کنند. این آنتی اکسیدان ها متفاوت از آنهایی است که با مصرف میوه ها و سبزیجات دریافت می کنید.

پیشگیری از سرطان

نتایج پژوهش ها نشان داده که آنتی اکسیدان هایی مانند پلی فنول و کاتچین های موجود در چای ممکن است به پیشگیری از برخی انواع سرطان کمک کنند. مشخص شده است زنانی که به طور منظم چای سیاه می نوشند در مقایسه با همتایانشان که این کار را انجام نمی دهند، احتمال ابتلای کمتری به سرطان تخمدان دارند.

سلامت استخوان ها

ظاهرا مصرف منظم چای می تواند به واسطه مواد شیمیایی گیاهی موجود در این نوشیدنی به شکل گیری استخوان هایی قوی‌تر و کاهش احتمال ابتلا به آرتریت کمک کند.

کاهش خطر ابتلا به دیابت

افراد مسن ساکن در جزایر مدیترانه که به طور منظم در بلند مدت و در سطحی متوسط (به عنوان مثال، یک یا دو فنجان در روز) چای سیاه مصرف کرده بودند، 70 درصد احتمال کمتری داشت دارای دیابت نوع 2 باشند یا به آن مبتلا شوند.

تسکین استرس

مطالعات نشان داده اند که اسید آمینه ال-تیانین موجود در چای سیاه می تواند به کسب آرامش و تمرکز بهتر کمک کند و زمانی که به طور منظم و در مقادیر متوسط مصرف شود، می تواند سطوح هورمون استرس کورتیزول را کاهش دهد.

تقویت سیستم ایمنی

چای سیاه حاوی آنتی ژن های آلکیلین است که به تقویت واکنش سیستم ایمنی بدن انسان کمک می کنند. همچنین حاوی تانن هایی است که توانایی مبارزه با ویروس ها را دارند و بر همین اساس از ما در برابر آنفلوانزا، آنفلوانزای معده و دیگر ویروس های شایع در زندگی روزمره محافظت می کنند.

سلامت دستگاه گوارش

افزون بر تقویت سیستم ایمنی، تانن های موجود در چای دارای یک اثر درمانی بر بیماری های معده و روده هستند و همچنین به کاهش فعالیت گوارشی کمک می کنند.

افزایش انرژی

برخلاف نوشیدنی های دیگر، مقدار کافئین کمتر چای می تواند به افزایش گردش خون به سمت مغز بدون تحریک بیش از اندازه قلب کمک کند. چای سوخت و ساز و دستگاه تنفسی و همچنین قلب و کلیه ها را نیز تحریک می کند.

شادی آفرین

اگر یک فنجان چای لبخند را روی لب های شما می نشاند و اندکی زیاده‌روی در آن نیز موجب رنجش قلب نمی شود، پس چرا از مصرف روزانه آن لذت نبریم؟

نیز این دسته فواید نیز برای چای ذکر شده است:

ترمیم بریدگی ها:  تانین جلوی خونریزی زخم و بریدگی باز را می‌گیرد.
از بین بردن بوی بد پا: اسید تانیک موجود در چای سیاه غلیظ، باکتری ها را از بین برده و منافذ را مسدود می‌کند و در نتیجه، پا کمتر عرق می‌کند.
تقویت سلامتی لثه: چای سیاه حاوی اسید تانیک است که ورم بافت را کاهش داده و جلوی خونریزی را می‌گیرد.
تقویت سیستم ایمنی بدن: قدرت آنتی اکسیدانی چای سیاه و چای سبز که به مدت 5 دقیقه دم کشیده باشند، از پرآوازه‌ترین میوه و سبزیجات هم بیشتر است.
مبارزه با حساسیت: برای درمان حساسیت به محرک های بهار و پاییزه می‌توانید از چای سیاه استفاده کنید. چونکه سرشار از فلاونوئید است.

فرهنگ چای در جهان:

روسیه: چای به‌عنوان یک نوشیدنی محبوب در روسیه محسوب می‌شود. افراد معمولی چای را در استکان‌هایی مخصوص می‌ریزند و ثروتمندان چای را در استکان‌های نقره و تزیین‌شده می‌نوشند. بیشتر واژه‌هایی که ایرانی‌ها به کار می‌برند واژه‌های روسی هستند مانند استکان و سماور.

چین: وقتی‌که مهمان خارجی وارد خانه یک چینی می‌شود حتماً باید چای بنوشد. در چین بیش از صد نوع چای وجود دارد که در نوع خود بی‌نظیر است.

انگلستان: نوشیدن چای به‌عنوان یک میان‌وعده مطرح است. مردم انگلستان از دیرباز رسم دارند که عصرانه خود را با صرف کیک و چای بگذرانند. این عادت اکنون به‌صورت یک فرهنگ ملی در انگلستان درآمده ‌است. مردمان انگلستان نیز همانند فرهنگ ایرانی مهمانان خود را با چای پذیرایی می‌کنند.

گردآوری توسط تیم دوندوک

مطالعه ی بیشتر در ویکی پدیا

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *