عسل طبیعی

عسل اصل طبیعی؛ خوشمزه ی پرخاصیت و مادر داروها

عسل اردبیل

همه میدانند که عسل با خواص منحصر خود به شرط اصل بودن تا چه حد می تواند نافع و مفید باشد. یادمان نرود که عسل از معدود موادی است که هرگز فاسد شدنی نیست. البته اگر از نوع طبیعی و اصل آن باشد. بیایید کمی بیشتر راجع به عسل کوهستان، عسل طبیعی، قیمت عسل و… بدانیم.

 

انواع عسل:

طیف گسترده ای از عسل با طعم، مزه، رنگ و بوی مختلف وجود دارد و بیش از 300 نوع عسل در جهان موجود است که هرکدام خواص فوق العاده ای برای سلامتی انسان داراست. بسته به منطقه ی پرورش زنبور عسل، هر یکی از این فرآورده های شیرین خاصیت درمانی و خوراکی منحصر به فردی دارند و این تنوع تعداد نوع عسل نیز به نوع زنیور عسل و بیشتراز آن به منطقه ی پرورش زنبور باز می گردد.

 

تفاوت عسل ها:

انواع مختلف عسل براساس خواص گل طبقه بندی می شوند، ولی ممکن است حتی عسلی که از یک نوع گل تشکیل شده است در دو محل مختلف طعم مختلف داشته، که بخاطر میزان دما و بارندگی در آن محل می تواند باشد. حتی عسل روشن تر در مقایسه با عسل تیره تر طعم ملایم تری را می تواند داشته باشد.

 

فرآوری عسل:

عسل به دو صورت خام یا پردازش شده طبقه بندی می شود. عسل خام آن چیزی است که به صورت طبیعی از کندو استحصال و به بازار عرضه می شود. عسل پردازش شده یعنی اینکه عسل بصورت خام نیست و در کارخانه گرم می شود و در داخل بطری ها می ریزند که در نتیجه ویتامین ها و مواد معدنی و سایر مواد مغذی ضروری عسل از دست می رود و خواص یک عسل خام را نخواهد داشت.

راجع به موم زنبور عسل در ویکی پدیا بخوانید

تقسیم بندی انواع عسل طبیعی بر اساس شهد گل:

1-عسل آویشن  2-عسل کنار  3-عسل چندگل  4-عسل گَوَن  5-عسل کوهستان  6-عسل مرکبات  7-عسل یونجه  8-عسل جنگلی  9-عسل وحشی

 

آیا عسل خارجی در ایران وجود دارد؟

ممکن است چنین چیزی باشد! اما بایستی بدانیم که چون کشور ایران از نظر آب و هوایی دارای چهار فصل است و مکان های مختلفی با پوشش گیاهی متنوع و خوش اب و هوا در آن موجود است، پس عسل مرغوبتری دارد که حتی به کشورهای همسایه صادر هم می کند.

 

عسل مصنوعی چیست ؟

عسل تقلبی یا مصنوعی، عسلی است که با انواع مواد دیگر مخلوط می شود و ناخالص است که امکان دارد در ابتدا عسل واقعی بوده اما برای اینکه مقدار آن افزایش یابد و مقدار سود بیشتری از آن بدست آید با موادی مانند : گلوکز، دکستروز، شیره انگور، شربت شکر، شیره ذرت، نشاسته و سایر افزودنی های دیگر بغیراز شهدگل به آن اضافه شود. متاسفانه بایستی فت که راه های شناخت عسل طبیعی از مصنوعی بسیار مشکل و تقریبا ناشدنی است و تنها روش استاندارد و همه پسند، استفاده از آزمایشگاه است. صحیح ترین روش برای تشخیص کیفیت عسل و خالص بودن آن، آزمایش و آنالیز عسل در آزمایشگاه می باشد. قابل ذکر است که حتی زنبور دارها هم برای اطلاع از کیفیت عسل های خود آن را به آزمایشگاه می فرستند.

مقاله ی روشهای شناخت عسل طبیعی را حتما ببینید

خاصیت عسل طبیعی:

طبیعت عسل گرم است و برای درمان بسیاری از بیماری ها مانند عوارض ناشی از سودا و بلغم میتواند مفید باشد. با تغذیه عسل یا ترکیبی از آن با گیاهان داروئی یا گل میوه ها می توان بسیاری از بیماری های عصبی، روحی، گوارشی و عفونی را درمان نمود.

عسل خواص بسیاری دارد که به چند مورد از آنها در ذیل اشاره می شود:

1 ـ فوق العاده برای درمان سرفه مفید است.

2 ـ عسل زخم ها را درمان می کند.

3 ـ به درمان پوست سر کمک می کند.

4 ـ انرژی بدن را افزایش می دهد.

5 ـ حساسیت و آلرژی را کاهش می دهد.

6 ـ تبخال را درمان می کند.

 

نگهداری عسل:

  • بهتر است عسل را در یخچال نگهداری نکنیم، چون باعث سفت شدن و زود رس بستن عسل می شود.
  • عسل خام هرگز نباید در کنار منبع گرما مانند بخاری، اجاق گاز و غیره قرار بگیر.د چون تغییرات دمای زیاد باعث از بین رفتن خواص عسل و رنگ و بوی آن می شود.
  • عسل می بایست در یک جای تاریک و دور از نور نگهداری شود. چونکه تابش مستقیم نور خورشید باعث تغییر رنگ و ازبین رفتن خواص آن می شود.
  • چون عسل جذب کننده رطوبت است و رطوبت باعث تخمیر و ازبین رفتن عسل می شود، باید جایی که عسل را قرار می دهیم خشک باشد.
  • از آنجایی که عسل بو را نیز به خود جذب می کند، پس باید در کنار مواد شوینده قرار نگیرد
  • بهترین دما برای نگهداری عسل، دمای اتاق ( بین 20 تا 25 درجه سانتی گراد ) می باشد و کابینت آشپزخانه بهترین جا برای نگهداری آن است.

 

مکانهای پرورش عسل:

انتخاب صحیح محل استقرار زنبورستان از نکات مهمی است که باید برای تولید عسل به آن توجه نمود و در فصول متعدد محل کندوها را باید تغییر داد. البته انتخاب مکان برای پرورش عسل برای زنبورداران دارای چند اصل است:

1 ـ شرایط آب و هوایی  2 ـ پوشش گیاهی منطقه  3 ـ اهمیت وجود منبع آب سالم در اطراف زنبورستان  4 ـ بهداشت منطقه  5 ـ منطقه زنبورستان نباید دارای آلودگی صوتی و یا بوهای نامطبوع باشد  6 ـ زنبورستان باید از مناطق مسکونی نیز دور باشد  7 ـ فاصله زنبورستانها نیز باید از یکدیگر رعایت شود   8 ـاطراف زنبورستان باید حصار باشد و … .

 

ویژگی های عسل دوندوک:

عسل دوندوک کاملأ طبیعی و خام است و در یکی از مکانهای خوش آب و هوای استان اردبیل پرورش یافته و بدون واسطه و با قیمت بسیار مناسب به دست خریداران عزیز و گرامی خواهد رسید. عسل دوندوک در آزمایشگاه نیز آزمایش گردیده و امتحان خود را پس داده است و در فروشگاه اینترنتی دوندوک این عسل طبیعی با حجم کم و به قیمت عمده به دست مشتریان عزیز خواهد رسید. آنالیز آزمایشگاهی آن نیز در دسترس است.

از اینجا عسل تازه و اصل بخرید….

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *