بادام زمینی

بادام زمینی؛ مغز پرخاصیت

بادام زمینی، مغز پرخاصیت

بادام ‌زمینی یا پسته‌ شامی با نام های دیگری چون بادام‌کوهی یا پسته زمینی شناخته می شود و  نام بوته و میوه‌ای با نام علمی Arachis hypogaea است. این گیاه خوشمزه، بومی (برزیل) است و از آنجا به نقاط گوناگون دنیا برده شده‌است. من جمله ایران! ظاهرا حدود 120 سال از ورود این میوه به ایران می گذرد و البته از نحوه ی ورود آن اطلاعات درستی در دست نیست. اما پرواضح است که شهرستان آستانه اشرفیه ی گیلان قطب بادام زمینی کشور است و  به تازگی استان اردبیل نیز وارد گود شده است.

 این گیاه همچنین به عنوان لوبیا، نخود فرنگی و خانواده سویا شناخته می شود. بوته ی آن، یک‌ساله است و ۳۰ تا۵۰ سانتیمتر ارتفاع دارد.. آب و هوای گرم برای کِشت این گیاه مناسب است. این گیاه دارای ساقه‌ای راست است. برگ‌های آن مرکب از دو زوج برگچه است و گل‌های آن دو نوع متفاوت به رنگ زرد که پس از تلقیح، دمِ گل خم می‌شود و به سطح خاک می‌رسد و سپس کم‌کم در خاک فرورفته، میوه در داخل خاک پدید می‌آید.

ارزش غذایی:

بادام زمینی طعم و ارزش غذایی بالایی مانند گردو و بادام دارد و شامل بسیاری از مواد مغذی مانند منگنز، نیاسین و غیره هستند و منبع خوبی از ویتامین ای، اسید فولیک، فیبر و فسفر است. بادام زمینی ها برای 8 مقدار ماده مغذی ضروری مثل کاهش خطر بیماری های قلبی، کنترل وزن، تثبیت سطح قند خون، افزایش متابولیک در بدن انسان و غیره شناخته می شوند.

ارزش غذایی برای هر 100 گرم

  • 567 کالری
  • 49 گرم چربی کامل
  • 18 میلی گرم سدیم
  • 705 میلی گرم پتاسیم
  • 16 گرم کربوهیدرات کل
  • 26 گرم پروتئین

خاصیت بادام زمینی:

بادام زمینی از آن دسته میوه‌ها یا مغزیجاتی است که برای افراد لاغر به عنوان یک ماده غذایی چاق کننده است و برای افراد سردمزاج از نظر جنسی، یک محرک میل جنسی است. گفته میشود که برای برای اضافه کردن وزن باید روزانه صد گرم از آنرا با یک لیوان آب هویج و یک قاشق عسل ترکیب کرد و خورد. همچنین روغن آن فاقد کلسترول بوده و برای کسانی که چربی خونشان بالاست مفید می باشد.

نکته ی مهم آنکه این مغز! برای طیف زیادی از افراد موجب بروز حساسیت می شود. پس حتما در مصرف آن به این نکته دقت داشته باشید. نیز خوردن آن برای خردسالان و کودکان بایستی با احتیاط همراه باشد.

البته خواص بادام زمینی محدود به همین موارد بالا نیست و  در ادامه به دیگر خصوصیات آن می پردازیم:

مضرات بادام زمینی:

مواد موجود در آن معمولا به جذب مواد مغذی در بدن و کاهش ارزش غذایی که مصرف می شود آسیب می رساند. آلودگی بادام زمینی گاهی اوقات می تواند منجر به تولید مواد سمی شود. این منجر به از دست دادن اشتها و تغییر رنگ چشم ها منجر به یرقان و همه نشانه های معمول کبد می شود.

یکی از مهم ترین آلرژن ها می تواند بادام زمینی باشد. آلرژی می تواند به طور بالقوه خطرناک باشد. برای افرادی که به بادام زمینی و محصولات آن حساسیت دارند توصیه می شود که از آن ها اجتناب کنند.

مسایلی مانند مشکلات کیسه صفرا می تواند یکی دیگر از عوارض جانبی ناخوشایند است. هم چنین ممکن است درد تیز و ناگهانی در سمت راست شکم تجربه کنید. این امر عمدتا به خاطر انقباض کیسه صفرا رخ می دهد. اگر افراد سنگ صفرا داشته باشند به آن ها توصیه می شود از خوردن بادام زمینی اجتناب کنند. در حالی که متناقض با این بیانیه، مطالعاتی صورت گرفته است که نشان می دهند مصرف کره ی آن در حد اعتدال در واقع خطر را سنگ صفرا را تا 25 درصد کاهش می دهد. این به این دلیل است که بادام زمینی ها توانایی کاهش کلسترول را دارند.

برای زیبایی، سلامتی و درمان بیماری ها

  • بدون کربوهیدرات
  •  مراقبت از پوست
  • ویتامین ها و مواد معدنی
  • برای استخوان های سالم
  • برای استخوان ها
  • برای مبارزه با افسردگی
  • منبع ویتامین ب است
  • برای محافظت در برابر بیماری های عصاب از جمله آلزایمر
  •  برای مبارزه با سرطان
  • برای مبارزه با سرطان روده
  • برای قند خون
  •  تسهیل باروری

برای خرید بادام زمینی بکر و تازه اینجا کلیک کنید

سایر خواص:

  • این آجیل خوشمزه موجب گشاد شدن رگ های بدن و تسهیل جریان خون می شود و از لخته شدن خون و سکته مغزی جلوگیری می کند.
  • برای تقویت ریه و طحال مفید است و کلسترول خوب خون را بالا می برد.
  • درد معده را از بین می برد و به عنوان نرم کننده سینه استفاده می شود و سرفه خشک را برطرف می کند.
  • شیر را در مادران شیر ده زیاد می کند و بسیار مقوی است.
  • به خاطر دارا بودن چربی و کالری زیاد، به افراد چاق توصیه می شود که به اندازه کم ار آن بخورند. بیشتر از 1 مشت بادام زمینی موجب افزایش وزن می گردد.
  • روغن آن، ملین و رفع کننده یبوست می باشد.
  • برطرف کنندة خستگی شدید
  • برای رفع بی حصولگی ( 10 صبح و 5 بعدازظهر 30 عدد بادام زمینی با کمی عسل و اگر آب هویج بود با کمی از آن میل کنند)
  • مفید برای خانمهای باردار (روزانه بین 10 تا 15 دانه بادام زمینی)
  • برای رفع راشیتیسم در کودکان
  • برای رفع پوسته پوسته شدن کف دست (علاوه بر خوردنش، آن را به کف دست بمالند)
  • برای درمان شوره سر و ریزش مو (قبل از حمام روغن آن را به سر بمالند)
  • برای رفع کمبود ید در بدن و در نتیجه درمان گواتر
  • نرم کنندة سینه
  • برطرف کنندة سودا
  • ضد رطوبت معده است
  • برطرف کنندة زخم مثانه و سوزش مجاری ادرار
  •  مسکن بلغم سینه و سرفه و دردهای حنجره

برای مطالعه ی بیشتر، این مقاله را در ویکی پدیا دنبال کنید

گردآوری شده توسط فروشگاه دوندوک

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *